Grondstoffen dichtingsprofielen

Dichtingsprofielen van Trelleborg behouden hun elasticiteit en zijn bestand tegen externe invloeden: temperatuurschommelingen, vocht, ultraviolet licht, … Meer voordelen?

  • Brandveilig
  • Compatibel met hechtingsmaterialen
  • Geen vervuiling van aangrenzende oppervlakken
  • Beantwoorden aan de vereisten voor sluitingsdruk/kracht
  • Blijvende elasticiteit op korte en lange termijn
  • Kosteneffectieve installatie
  • Weinig onderhoud

Dichtingsprofielen van Trelleborg bestaan uit 4 mogelijke materialen of grondstoffen.

EPDM

EPDM is een synthetische rubber die bekend staat om zijn elasticiteit. Het gaat om een chemische verbinding ontstaan door vulkanisatie zonder vloei-eigenschappen. Het behoudt zijn kwaliteiten bij temperaturen van -40 tot +150 graden.

EPDM staat bekend om zijn prima prijs-kwaliteitverhouding en komt terug in verschillende toepassingen: standaardafdichting, brandveiligheid, … Het is het populairste materiaal voor ramen en deuren, ideaal voor lichte of zwarte gebouwen.

486
484
152
247
481
249
Vorige
Volgende

TPE

Thermoplastisch elastomeer is een fysisch of chemisch verbonden rubber met een grote elasticiteit bij kamertemperatuur. Bij verhitting wordt hij thermoplastisch zodat u hem makkelijk in de juiste vorm perst. Die blijft behouden na afkoeling.

Er zijn 4 verschillende soorten TPE-rubbers voor dichtingsprofielen bij Trelleborg: TSPLAN, TSPLAST, TSFLEX en TSPFOAM. Voor elke toepassing een oplossing.

SILICONE

Siliconenrubber is een chemische verbinding door vulkanisatie. Grote troef? Een extreme bestandheid: temperaturen van -60 tot +200 graden, ozon, chemicaliën, …

Silicone dichtingen komen in diverse toepassingen terug – van ijskasten tot vliegtuigen – maar zijn ook uitermate geschikt voor deuren en ramen.

PVC

Polychlooretheen (of Polyvinylchloride) is sterk gemodificeerde thermoplastische vinyl met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. PVC dichtingsprofielen blijven daarom ook erg populair.

Dichtingsprofielen van Trelleborg zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren afhankelijk van de basisgrondstof: zwart, lichtgrijs, donkergrijs, bruin, limba, wit, grijs, beige, rustikalbruin of transparant.

img-single-2

VOORSTEL OP MAAT

Meer informatie over onze profielen of dichtingen?
Op zoek naar een voorstel op maat van uw project?
Gratis offerte?